//

Спільнота Св. Егідія в боротьбі зі СНІДом в Африці

Завдяки своєму проекту «DREAM» спільноті Св. Егідія вдалося надати допомогу 150 тисячам африканців в боротьбі з СНІДом. Проект запущений в 10 країнах Чорного континенту. На думку його виконавців, за допомогою правильного лікування і професійного медичного персоналу можна перемогти СНІД в Африці. На сьогоднішній день вже 14 тисяч здорових дітей народилися від заражених матерів.

Кардинал Аджело Баньяско, президент Італійської єпископської конференції, на нещодавній зустрічі в Римі зі спільнотою Св. Егідія сказав, що розвинені країни, а особливо Європа, повинні продемонструвати свою віру в силу лікування. Він також додав, що для одужання необхідний правильний спосіб життя: «Необхідно підсилити профілактику захворювання через виховання поваги до священного характеру життя і до правильного застосування людської сексуальності».

 

Згідно досвіду проекту «Dream», що надав лікування більше 1 300 000 хворим, у багатьох випадках захворювання вдалося перемогти. За словами керівника «Dream» в Мозамбіку, де народився цей проект, більше 98% дітей, що народилися від матерів, що хворіють на СНІД, здорові.

 

Тепер необхідно, щоб в можливість одужання повірили і ті, від кого залежать субсидії на боротьбу з чумою XX століття.

Джерело: Радио Ватикан