//

Спільнота «Віра і Світло» Київщини отримала від БФ «Карітас Київ» подарунки

«Карітас Київ» подарував солодощі для дітей та людей Міжнародного руху спільнот «Віра і Світло», які є у м. Києві та на Київщині, - повідомляє о. Роман Сиротич, директор  «Карітас Київ».

 

Спільнота м. Києва - «Веснянка» - має уже п‘ятнадцятирічну історію (створена навесні 1996 року). Вона діє під опікою Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ), але має  міжконфесійний характер: її членами є також православні та римо-католики. Члени спільноти зустрічаються, щоб творити дружні стосунки, ділитися труднощами і радістю, святкувати й молитися, підтримувати один одного. Щомісяця спільнота бере участь у Святій Літургії та має щомісячну зустріч. Спільнота має й інші форми діяльності, серед яких проведення паломництв і таборів.

 

Слід відзначити, що Міжнародний рух спільнот «Віра і Світло» (заснований у 1971 році) ґрунтується на переконанні, що кожна неповносправна особа є повноцінною людиною, яка має ті самі права, які надаються усім людям, передусім право бути любленою і шанованою як особистість. Засадою «Віри і Світла» є переконання, що Бог однаково любить кожну людину, повносправну чи неповносправну. Спільноти «Віри і Світла» об'єднують розумово неповносправних осіб («друзів»), їхніх батьків та молодь волонтерів», - говорить священик Андрій Нагірняк, капелан спільноти «Веснянка».

 

Прес-служба «Карітас Київ»
Джерело: www.ugcc.org.ua