//

Спільне комюніке Святого Престолу і уряду Великобританії

 15 лютого 2012 видано спільне комюніке Святого Престолу та представників британського уряду, що перебувають з візитом у Ватикані. У документі відзначається центральна роль людини і повага до її гідності та цінності життя. Звертається увага на необхідність інтеграції економічного, суспільного та екологічного чинників в процесі розвитку світу. Для досягнення цієї мети Апостольська Столиця і Великобританія готові приймати участь в міжнародних проектах в питаннях запобігання конфліктів. Мова йде про роззброєння, нерозповсюдження зброї, боротьбу з нелегальною торгівлею неї.

 

Як повідомило Радіо Ватикану, в повідомленні підкреслюється важливість реформ в Північній Африці і на Близькому Сході, де християни можуть зіграти важливу роль в міжрелігійному діалозі. Святий Престол і уряд Великобританії висловили надію на відновлення переговорів між ізраїльтянами і палестинцями для досягнення миру в регіоні. У документі йдеться і про проблеми народів Сомалі і зони Африканського Рогу.

 

Обмінялись поглядами з кола суспільних, економічних, політичних і культурних питань. Обидві сторони визнали важливу роль віри і освіти у розвитку культури і суспільної відповідальності. В документі висловлюється подяка за значний внесок, який Католицька Церква і християни в цілому зробили і продовжують робити для блага суспільства Великобританії.