//

Спільна машина або автобус, щоб доїхати до Мадрида

Цього тижня розпочав діяти веб-сайт ВДМ, на якому можна домовитись про спільний транспорт (carpooling.madrid11.com). Метою цього сайту є допомогти молодим людям, які вирушать на Всесвітній День Молоді, сконтактуватися між собою, щоб ті, які вирушать власним автобусом чи машиною, могли взяти інших, які дуже хочуть потрапити на цю подію, але мають проблеми з транспортним засобом. Даний сайт в особливіший спосіб націлений на молодь з Європи, а тому створена його двомовна версія – англійською та іспанською мовами.

 

“Такий простий спосіб зменшить кількість транспортних засобів, а відтак буде економнішим та кращим для екології. Не менш важливим є і той факт, що таким чином молоді люди, які не мають з ким їхати або не мають чим їхати, зможуть познайомитись між собою,” – наголосила Eva Latonda, лідер проекту «100 % натуральний». Даний проект включає всі “екологічні” види діяльності під час ВДМ.

 

За допомогою цього сайту, який створений під патронатом іспанської корпорації Abengoa, планується зменшити кількість викидів в атмосферу CO2 та врегулювати потік транспорту, а також сприяти заощадженню коштів і водіїв, і пасажирів. Це також допоможе створити приємну атмосферу під час ВДМ, сприяючи соціальній взаємодії та турботі про навколишнє середовище.

 

Пропонуєте або шукаєте транспорт?


Парафії, молодіжні асоціації, установи та рухи Церкви або просто молоді люди можуть вигідно скористатися цим веб-сайтом. На сайті пропонується вибір між “Я шукаю транспорт” та “Я пропоную транспорт”.


Ті, які пропонують свій транспортний засіб, повинні зареєструватися, вказати місце проживання і дату, коли вони від’їжджатимуть на ВДМ та повертатимуться назад. Також можна вказати деякі умови: чи дозволено курити та їсти в машині або умови оплати за бензин, тощо.

 

Ті, які шукають транспортний засіб, можуть перевірити, чи хтось щось пропонує в регіоні, де вони проживають, та в межах дат, які їм підходять. Через заявку можна сконтактувати з особою, яка пропонує свій транспортний засіб.

 

ВДМ за збереження навколишнього середовища


ВДМ в Мадриді планується як екологічно сприятлива подія, яка виступає за збереження навколишнього середовища та зведення його забруднення до нуля. В березні вже повідомлялось, що  Zeroemissions (складова компанія корпорації Abengoa, яка розробляє способи боротьби з кліматичними змінами) підрахує і компенсує пряме викидання парникових газів (чого неможливо уникнути під час проведення масштабних заходів), пов’язаних з ВДМ, добровільними карбонними кредитами.

 

До ВДМ залишається 3 місяці, а вже зареєструвалися близько 400 тис. учасників з 182 країн.   

 

Джерело: www.madrid11.com