//

Спілберг зніме фільм про пророка Мойсея

Голлівудський режисер Стівен Спілберг планує зняти фільм «Боги і царі», де біблійний пророк Мойсей постане великим воїном. Як розповів представник студії «Ворнер», стрічка буде нагадувати картину «Хоробре серце» і покаже все життя Мойсея: від його порятунку на березі Нілу до збору воїнства і отримання десяти заповідей.


«Було знято чимало «глянцевих "картин про Мойсея, нове кіно стане фільмом про реальну військову історію», - пообіцяв співробітник кіностудії. Відзначимо, що «Боги і царі» стануть не першою спробою Спілберга у військовій драмі. Його недавній проект «Бойовий кінь» номінований на декілька премій «Оскар», у тому числі як «Кращий фільм», «Краща операторська робота», «Найкраща робота художника» та «Кращий оригінальний саундтрек».


Контракт з режисером повинен бути підписаний до кінця січня, а початок зйомок очікується навесні 2013 року. «Боги і царі» стануть не єдиною стрічкою за біблійними мотивами, над якою в даний час працюють в Голлівуді. Зокрема, автор «Страстей Христових» Мел Гібсон збирається розповісти світу історію Іуди Маккавея, а Даррен Аронофскі працює над фільмом «Ноїв Ковчег».


Перший фільм про Мойсея був знятий ще в далекому 1901 році і називався він «Життя Мойсея». Його автором став Дж. Стюарт Блектон.

 

Джерело: УНІАН