//

Соціальна мережа «для шукачів істини»

Згідно з дослідженнями, сьогодні мережа Інтернет об’єднує 2 мільярди людей, а щомісяця 55 мільйонів запитів у пошуковій системі Google стосуються Бога, 25 мільйонів – Ісуса, 37 мільйонів – Церкви. Щомісяця 17 мільйонів користувачів шукають відповіді на запитання про любов.

 

Щоб запропонувати поглиблені відповіді щодо цих тем, народився проект «Aleteia» (aleteia.org) – католицька соціальна цифрова мережа діалогу та взаємоподілу про питання віри, життя та суспільства, що діятиме під гаслом «для шукачів істини». На це вказує вже сама назва мережі, адже «аleteia» – з біблійної грецької мови перекладається як «істина». До ініціативи приєдналися понад тисяча медіа-партнерів, найкращі твори яких щодо зазначених питань зможуть віднайти користувачі мережі.

 

Представлення проекту відбулося у четвер, 20 вересня 2012 р., в Римі. Його засновником є Фундація «Євангелізація через медіа», створена з метою об’єднати зусилля інституцій, згромаджень та католицьких рухів, відповідаючи на заклик Папи Бенедикта XVI до здійснення нової євангелізації у цифровому світі. Над функціонуванням мережі трудиться 50  осіб в різних кінцях світу, а це – редактори, перекладачі, менеджери соціальних мереж, експерти цифрового простору.

 

На даний час мережа aleteia.org працює англійською, італійською, французькою, португальською та іспанською мовами.

 

Джерело: Радіо Ватикан