//

Сотні тисяч християн Судану повинні протягом трьох тижнів залишити країну

Сотні тисяч християн Судану повинні протягом трьох тижнів покинути цю країну, яка позбавила їх громадянства. Ультиматум стосується 700000 чоловік. «До 8 квітня вони повинні виїхати з категорично ісламського» Судану, - в іншому випадку вони будуть «розглядатися як іноземці», що вкрай небезпечно «при режимі, надзвичайно ворожому до не-мусульманам і не-арабів», повідомляє "Православ’я.ru" з посиланням на Barnabas Fund.


Більшість християн втекли на північ Судану під час довгої громадянської війни, яка роздирали цю країну на частини і в кінці кінців привела до створення Республіки Південний Судан, проголошеної в липні минулого року.


І ось тепер їм доведеться повертатися, - Судан позбавив їх громадянства. «Є страх, що багато християн, які залишаться в Судані після крайнього терміну, зіткнуться з переслідуваннями чи вимушеною репатріацією», - вважають в Barnabas Fund. Експерти побоюються, що масова втеча викличе гуманітарну катастрофу в тій ситуації, коли становище і в Судані, і в Південному Судані залишається дуже важким.


«Незважаючи на те, що довга громадянська війна нарешті закінчилася, і Південний Судан відокремився, християни продовжують страждати в обох країнах, - говорить Патрік Сухдео, міжнародний директор «Фонду Варнави ». - У Південному Судані наростає напруга, оскільки сюди біжать сотні тисяч людей із Судану, де тривають звірства Омара Аль-Башира, який прагне ісламізувати і повністю арабізувати свою країну».


Тим часом молода держава Республіка Південний Судан стоїть перед продовольчою кризою: посуха знищила всі зернові. Згідно з інформацією ООН, майже п'ять мільйонів людей можуть постраждати в Південному Судані через продовольчу кризу, і приблизно мільйон - від голоду. Прибуття біженців тільки погіршить цю ситуацію.
«Наші брати і сестри потребують нашої допомоги та молитов, оскільки вони змушені виїхати зі своїх будинків і відновити своє життя в іншому місці», - говорить д-р Патрік Сухдео.

 

 

За матеріалами www.regions.ru