//

Сонце «працює» на архиєпархію Агани (США)

Архієпархія Агани (США) тепер живиться від сонця: курія встановила сонячні батареї за прикладом школи святого Франциска.

 

Архиєпархія Агани в особливий спосіб чутлива до проблем природного довкілля та є свідомою того, що кожен з нас відповідає за використання природних ресурсів також і тому, що її очільник, високопреосвящиннй Архиєпископ Антоній Апурон, належить до ордену Братів Менших Капуцинів, послідовників патрона екології, св. Франциска з Асижу.

 

Архиєпископ Антоній наголосив на тому, що: «збереження, переробка, використання відновлюваних джерел енергії та зниження забруднення, що є частиною виконання заповіді любові – любові один до одного, і особливо до прийдешніх поколінь, – додаючи, що, – використання відновлювальних джерел енергії в школах спричиниться до того, що наші діти вже з раннього віку навчаться цінити природу, шанобливо використовуючи її дари».

 

Генеральний менеджер Pacific Solar and Photovoltaics Скотт Хаген наголосив, що він ніколи не думав, що архиєпископство стане одним з його головних клієнтів. «Упродовж сотень років Католицька Церква успішно виводила людей з темряви до світла, тому, через сонячні панелі та відновлювані джерела енергії, сподіваємося, що вона продовжуватиме робити це ще сотні й сотні років», – додав п. Хаген.

 

Спеціалісти підрахували, що ця система на даху допоможе заощадити курії близько 600 доларів на місяць, а це в середньому 7500 доларів на рік.

 

Впровадження таких новітніх технологій з однієї сторони допомагає в дальшій перспективі непогано заощаджувати, а з іншої – конкретно здійснювати заповідь любові, свідчачи християнську віру.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології