//

Сомалійські ісламісти викрали і катували християнина

У Сомалі знову викрадено християнина. 25-річного Хассана Гульеда відвезли четверо чоловіків у масках з села Було-Марер неподалік Коріолі – регіону, який частково контролюється бойовиками і «Аль-Шабааб», повідомляє sedmitza.ru.


Хассан був одним із багатьох сомалійських біженців, які знайшли притулок у Кенії в 2007 році, рятуючись від насильства, що чинили ісламістські угруповання. У 2010 році він прийняв Християнство. У лютому він приїхав до Сомалі провідати рідних. У Кенії у нього залишилася дружина. Відповідно до джерел Morning Star News, викрадачі катували Хассана, змушуючи його відмовитися від Християнства і заново прийняти іслам. Уже тиждень про нього не надходило жодних звісток. Місцеві жителі припускають, що він убитий.


У Сомалі члени терористичних угруповань регулярно здійснюють страти (у т. ч. публічні) християн, які колись відмовилися від ісламу. 16 листопада 2012 року бойовики «Аль-Шабааб» у місті Бараве обезголовили 25-річного Фархана Гаджі Мосе, звинувативши його у відступництві від ісламу та шпигунстві. 8 грудня 2012 року в Беледуейне екстремісти застрелили 55-річного Мурсала Іссе Сіада, якому незадовго до вбивства приходили погрози смерті за відмову від ісламу. У лютому недалеко від Кісмайо 2 особи в масках застрелили 42-річного фармацевта-християнина Мухамеда Алі Джімале.