//

Сомалійські ісламісти відрубали голову християнину

У січні цього року в Сомалі члени ісламістського угруповання «Аль-Шабаб» відрубали голову християнину. Про це повідомила організація Compass Direct News (CDN).

 


За її даними, ісламісти вбили 26-річного Закарію Хуссеіна Омара 15 кілометрів від столиці Сомалі. Омар працював в християнській гуманітарній організації, яку вони в минулому році розігнали. Близький друг убитого розповів, що тіло християнина пролежало 20 годин, а потім його знайшли бродяги і віднесли в місто.

 

«Минулого року в нашій розмові після розгону організації, в якій Омар працював, він згадав, що його життю загрожує небезпека, - розповів друг убитого. - Один чоловік, бачачи Омара, сказав: «Цей той молодий чоловік, який жив в Ефіопії. Люди кажуть, що він відрікся від ісламу і став християнином ».

 

За інформацією CDN, Омар навернувся в християнство 7 років тому в Ефіопії, де жив разом зі своїми родичами. У 2008 році він повернувся в Сомалі, і в 2009 році закінчив навчання бухгалтерській справі. У Омара залишилися батьки, уродженці Сомалі, брат, чотири сестри і дружина.

 

За матеріалами: invictory.org