//

Солідарність з жертвами пожеж у Чилі

Церква Чилі висловила свою солідарність з жертвами жахливих пожеж, які останнім часом спустошують цю південноамериканську країну. Архиєпископ Фернандо Наталіо Чомалі Ґаріб звернувся за терміновою допомогою для сімей, які в наслідок пожеж втратили своє майно та роботу. За повідомленнями radiovaticana.org згоріло понад пів тисячі будинків, а також пошкоджено більше 40 тисяч гектарів лісів. Вчора вибухнула ще одна пожежа на південь від столиці країни. У боротьбі з вогнем загинуло семеро пожежних і ще кілька перебувають в лікарні у важкому стані. Виникла необхідність евакуації кількох церковних будівель з небезпечного регіону, в тому числі і будинку пристарілих. Через високу температуру і сильні вітри пожежі важче гасити.

 

Архиєпископ Консепсьйон закликав чилійців не залишатись байдужими до горя їхніх співвітчизників. Церковні благодійні служби уже розпочали доставку їжі, води, одягу та речей першої необхідності. Як повідомляє Архиєпископ Чомалі, співпраця Церкви та уряду організована дуже добре. На його думку теперішня ситуація є доброю перевіркою на якість соціального життя в Чилі, що проявляється у здатності співчувати з тими, хто страждає.

 

У підпалі вогню міністр внутрішніх справ Чилі звинувачує індіанців племені Мапучі, які сперечаються за землю з компаніями, що управляють лісами. Президент країни заявив, що до осіб відповідальних за запалення вогню, який спричинив жахливі пожежі, буде застосовано антитерористичний закон, що прискорить покарання винних. Представники індіанців заперечили звинувачення урядовців та вимагають доказів.