//

Солідарність та нова євангелізація – основні елементи душпастирської програми Барселонської архиєпархії

Протягом найближчих років Барселонська архидієцезія потребує нової євангелізації та солідарнсті. На це звернув увагу її ординарій кардинал Люїс Мартінес Сістак, представляючи нову душпастирську програму. Ієрарх закликав вірних до відновлення віри, а також докладати зусилля для того, щоб робити Церкву відкритішою та місійнішою.

 

У душпастирському листі Барселонського архиєпископа йдеться і про заплановані в місті ініціативи в рамках починання «Притвор Язичників», яким Папська Рада в справах культури намагається сприяти діалогові між віруючими та невіруючими. Ці заходи відбудуться на весні та будуть присвячені питанням віри та краси, відштовхуюсь від барселонської базиліки «Пресвятої Родини». Протягом Великого Посту 2012 року Барселона візьме участь у «Місії Мегаполісів», яка відбуватиметься одночасно у 12 великих містах Європи.

 

В контексті актуальної економічної кризи, кардинал Сістак звернув особливу увагу також на проблеми, пов’язані з нею, закликаючи вірних свідчити свою віру також шляхом милосердної любові та солідарності.

 

Джерело: Радіо Ватикан