//

Солідарність Папи Бенедикта XVI з біженцями та особами без громадянства

Після проказування разом з вірними молитви «Ангел Господній» в неділю, 4 грудня 2011 р., Папа Бенедикт XVI звернувся із закликом з нагоди річниць важливих документів та інституцій щодо захисту прав біженців. Він сказав:

 

«Найближчими дням в Женеві та в інших містах відбуватимуться святкування з нагоди 50-ї річниці створення Всесвітньої організації в справі мігрантів, 60-ї річниці Конвенції щодо біженців та 50-ї річниці Конвенції щодо зменшення кількості осіб без громадянства. Ввіряю Господу Богу всіх тих, які, часто примусово, мусять залишити свою країну або позбавлені громадянства. Заохочуючи всіх до солідарності з ними, молюся за всіх, хто докладає зусилля для захисту та підтримки цих братів і сестер, що перебувають в надзвичайних ситуаціях, наражаючись на великі труднощі та небезпеки».

 

Опівдні, перед проказуванням молитви, Святіший Отець звернувся до зібраних на площі Святого Петра вірних з коротким повчанням, присвяченим постаті святого Івана Христителя та закликав усіх ввірити адвентовий шлях назустріч Господеві заступництву Пречистої Діви Марії.

 

Джерело: Радіо Ватикан