//

Сокаль відзначив Катедральний празник

У день святих апостолів Петра і Павла Сокальсько-Жовківська єпархія урочисто відзначила Катедральний празник. Божественну літургію очолив Єпархіальний архиєрей Михаїл Колтун та уділив усім присутнім архипастирське благословення.

 

Під час проповіді єпископ Михаїл закликав присутніх вчитися «жити вірою», так як Верховні апостоли. «Хоч ми усі маємо розум і певний ступінь вченості, однак цього замало, щоби жити по-християнськи». Потрібно вірити і вчитися того в що ми віримо. Вивчення Катехизму – продовжив владика – має займати важливе місце в житті християнина ще з дитячих літ. Це допоможе нам «жити по-християнськи, думати і дивитися на світ по-християнськи», - підсумував архипастир.

 

о. Ярослав Кащук, адміністратор парафії, привітав усіх сокальчан та гостей міста із Катедральним празником та побажав, щоби «Первоверховні Апостоли наставляли усіх нас у вірі та побожності».

 

На завершення свята владика Михаїл нагородив сотрудників Катедрального собору, отців Ярослава Валюха та Андрія Дутчака, наперсними хрестами золотого кольору.

 

Відтак архиєрей звернувся до чисельно присутніх вірних зі словами побажань: «Хочу всім вам побажати тої впевненості у вірі, у Бозі, щоби ваша віра перевершувала всі труднощі і вела вас в життя щасливе і миле».

 

Опісля парафіяльний дитячий театр «Благовість» показав виставу присвячену святим апостолам Петру та Павлу.

 

Прес-служба єпархії