//

Сьогодні вирішувалось питання діяльності школи святих Бориса і Гліба

Християнський навчальний заклад, з поглибленим вивченням англійської мови, з 2006 року діє в селі Бортники (Львівська область, Жидачівський район). Зараз тут навчається 22 хлопця - діти-сироти, вихованці дитячого будинку, заснованого релігійним згромадженням «Мілес-Єзу − Воїни Ісуса». Для подальшої діяльності школи необхідне поновлення ліцензії, яку сьогодні, 10 травня 2011 року, розглядали на засіданні Львівської обласної державної адміністрації.

 

Про допомогу у вирішенні цього питання учні школи просили у Пресвятої Богородиці, звертаючись у молитвах до Її чудотворної ікони, під час IX Всеукраїнської прощі християнського шкільництва УГКЦ до Зарваниці, яка відбулася 7 травня 2011 року.

 

«Назва школи на честь Бориса й Гліба дуже допомагає. Нам імпонують ці східні українські святі, які опікуються нашими юнаками», − каже Руслан Марків, директор дитячого будинку «Воїни Ісуса», викладач англійської мови. – На прощу ми приїхали вперше. Діти тут знайомляться з представниками інших християнських навчальних закладів, а це всіх нас дуже поєднує, зближує, додає сил. Ми бачимо, що, хоча існує багато труднощів, але інші долають їх. А це найкраще свідчення, що ми спільно досягатимемо успіху. Також велике натхнення черпаємо від Святої Богородиці».

 

Загалом участь в IX Всеукраїнській прощі християнського шкільництва УГКЦ до Зарваниці взяло 10 християнських навчальних закладів з усієї Галичини. Кількість паломників цьогоріч сягнула 800 осіб – учні, батьки, вчителі. «Їдемо до Марійського центру передовсім, щоб помолитися. Нас єднає Пресвята Богородиця. Цього року до паломництва долучилося два нових учасника – школа Бориса та Гліба й дошкільний навчальний заклад з міста Червонограда. Свої прохання, молитовні звернення до Богородиці діти озвучували під час святкової Літургії, яка відбувалася в головному храмі Зарваниці. Вважаю, що це надзвичайний виховний і духовний момент. Бо ми демонструємо справжню віру в силу Бога і цю реальну віру передаємо дітям», − каже отець Іван Гнатів, голова Комісії УГКЦ у справах шкільництва, з ініціативи якої щороку організовуються прочанські зустрічі.

 

Наступний рік – ювілейний. Програма Х Всеукраїнської прощі буде ще більш насиченою. За словами о. Гнатіва, паломницькі заходи щороку відрізняються, адже діти підростають, змінюються, серйознішають. «Сучасна, розкута християнська молодь, без вседозволеності й нахабства, але добра, вільна упевнена в собі – результат християнського освітнього виховання», − переконаний священик.

 

Департамент інформації УГКЦ