//

Сьогодні Ватикан відвідає делегація з Казахстану

6 лютого до Ватикану прибуде делегація з Казахстану з нагоди 10-річчя Першого міжрелігійного конгресу, що пройшов в Астані за ініціативою Президента цієї країни Нурсултана Назарбаєва. В інтерв'ю Ватиканському радіо о. прелат Халед Акашег, член Папської ради з міжрелігійного діалогу розповів про ситуацію релігійної свободи в цій країні.


"Тема релігійної свободи дає позитивні результати, наприклад, влада країни почала виділяти земельні ділянки для будівництва церков та інших місць культу численним релігійним громадам, присутнім в країні. Крім того, вона майже без проблем видає в'їзні візи для іноземних релігійних діячів, а єпископи і священики вільно можуть пересуватися по країні. Знаємо добре, що в інших країнах такі пересування досить обмежені. Серед проблем, які існують, є неправильне розуміння національної та релігійної приналежності. Серед жителів країни існує менталітет, що всі поляки - це католики, німці – лютерани, а всі казахи – мусульмани. Такий підхід не відповідає істині, і зрозуміло, не сприяє релігійній свободі, а також можливості зміни релігії", - зазначив священик.


Говорячи про Конгрес з міжрелігійного діалогу, о. Акашег зазначив, що він вже вчетверте поспіль пройде в цій країні. "Казахстан – єдина в центральній Азії країна, яка проводить ініціативи такого рівня", - сказав священик. У Конгресі візьмуть участі делегації з багатьох країн світу. За словами о. Акашега, влади країн повинні завжди підтримувати такий діалог, але ніколи не повинні впливати на його зміст.


За матеріалами be.radiovaticana.va