//

Сьогодні в УГКЦ є 1013 спільнот руху «Матері в молитві»

21 грудня 2011 року в Митрополичих палатах Свято-Юрської гори у Львові відбулася зустріч Владики Венедикта (Алексійчука), Єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, із єпархіальними координаторами руху «Матері в молитві» України. Висловлюючи власні міркування стосовно подальшого розвитку руху, всі координатори представили свої єпархіальні спільноти.

 

Про це повідомив о. д-р Михайло Димид, духівник руху «Матері в молитві» у Львівській архиєпархії УГКЦ, автор проекту «Правильник руху “Матері в молитві” Української Греко-Католицької Церкви». У зустрічі взяли участь: Віра Чмелик, координатор руху «Матері в молитві» УГКЦ, Галина Богуляк, заступник координатора руху «Матері в молитві» у Львові, Емілія Поважняк (Сокальсько-Жовківська єпархія), Надія Худзей (Самбірсько-Дрогобицька єпархія), Ольга Білик (Тернопільсько-Зборівська архиєпархія), Тетяна Сівак (м. Мукачів), Марія Андрусяк (Коломийсько-Чернівецька єпархія), Орися Пукальська (м. Чернівці), Оксана Пахольчак (Бучацька єпархія), Галина Твердохліб (Івано-Франківська архиєпархія), Ірина Аванесова (Київська архиєпархія), Анна Форостима (Стрийська єпархія).

 

Для подальшого розвитку руху необхідні статутні основи, тому представники руху «Матерів в молитві» запропонували нещодавно Блаженнішому Святославу затвердити «Правильник руху “Матері в молитві” Української Греко-Католицької Церкви». У свою чергу Предстоятель УГКЦ створив комісію для докладного вивчення духовного життя «Матерів в молитві». До складу цієї комісії увійшли: Владика Венедикт (Алексійчук), о. Орест Вільчинський, о. Ростислав Бубняк, с. Василія Струтинська, ЧСВВ.

 

Сьогодні в УГКЦ є 1013 спільнот цього руху, з яких 966 в Україні. Матері, які до нього входять, щотижня збираються, щоб разом молитися. Цей рух є найбільшим сучасним мирянським рухом УГКЦ.

 

«Матері творять спільноту, в якій відчувається сестринський дух, в якому можна конфіденційно відкрити свою душу і разом віддавати свої проблеми Господу, і це дуже важливо», – сказав у коментарі о. д-р Михайло Димид.

 

Департамент інформації УГКЦ