//

Сьогодні у Львові вшанували загиблих у скнилівській трагедії

27 липня, в десяту річницю трагедії на Скнилові, у каплиці Всіх святих українського народу, що біля летовища відбулися поминальні Богослуження за жертвами катастрофи.

 

У молитві взяли участь духовенство різних конфесій, представники місцевої влади, друзі та родичі жертв. Більшість з них тримали біля себе фотографії загиблих.

 

Владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії у своїй проповіді під час Божественної Літургії сказав: «Можемо сміло і твердо сказати, що ця подія сталася через недбайливість, халатність. Не буду вказувати кого чи чию, бо завжди є бажання знайти крайніх, але ця подія сталася тому, що багато речей було зроблено недбайливо в часі приготування планування і проведення тогочасних святкувань»

 

«Буквально декілька секунд перед тим, - додав Архиєрей, - як сталася ця трагедія ніхто не був свідомий, що може щось подібного статися. Не дні, місяці, навіть не години, але всього навсього секунди стали вирішальними у цій трагедії».

 

Слухати слово владики Венедикта в пам'ять про жертв Скнилівської авіакатастрофи:

 

 

Після панахиди відбулася піша проща до місця, де сталася катастрофа. На місці трагедії священики свяченою окропили пам’ятний меморіал жертв трагічного авіашоу.

 

Нагадаємо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському летовищі зазнав катастрофи літак Су-27. В авіакатастрофі загинуло 77 осіб, з яких 28 дітей. Також постраждало близько 250 людей.

 

Також завтра, у суботу 28 липня, по всіх храмах Львівської архиєпархії будуть служитися поминальні панахиди в пам’ять про жертв скнилівської авіакатастрофи.

 

Зокрема, в Архикатедральному храмі Святого Юрія Побідоносця у Львові, після поминального Богослуження, яке розпочнеться 28 липня о 10.00 год. відбудеться концерт-реквієм солістки Віденської опери Вікторії Лук’янець.

 

Концерт буде благодійним, тому всі охочі зможуть послухати сопрано Вікторії Лук’янець безкоштовно. Почнеться концерт-реквієм о 10.45 год.

 


Прес-служба Львівської архиєпархії