//

Сьогодні презентація нової книжки Папи

Книжка вийде сімома мовами та в електронному варіанті.

 

Сьогодні у Ватикані відбудеться офіційна презентація другого тому книжки Папи Бенедикта XVI «Ісус з Назарету. Від в'їзду до Єрусалиму до Воскресіння». Від сьогодні вже можна буде придбати цю книжку, перекладену сімома мовами: німецькою, італійською, англійською, французькою, іспанською, португальською та польською. Хорватський переклад має вийти до кінця березня.

 

Як повідомив директор ватиканського видавництва «Liberia Editrice» Джузеппе Коста, вже готова електронна версія книжки англійською мовою.

У вчорашньому інтерв’ю для «L’Osservatore Romano» пан Коста, котрий є відповідальним за публікацію Папських книжок, пояснив, що процес публікації другого тому почався ще рік тому.

 

«Монс. Георг Генсвайн (особистий секретар Папи) передав мені зошит повний записів: Папа повністю написав текст від руки, своїм безпомилковим дрібним почерком» - розповів він.

 

Щодо перекладів книжки, Джузеппе Коста зазначив, що їх робить група людей, тому дуже важливо стежити за відповідністю мови і термінів. Також дуже важливо не допустити, щоб переклад якимось чином спотворював чи не відповідав способу думання автора.

 

Загалом у всьому світі 22 видавництва є уповноваженими публікувати книжку «Ісус з Назарету». У виборі цих видавництв, за словами п. Кости, «керувалися їх здатністю передавати не лише саму книжку, але і її зміст».

 

Щодо наступного тому, то у видавництві Ватикану вже роздумують над тим, щоб видати три книжки одним томом.

 

За матеріалами CNA