//

Сьогодні іменини Святішого Отця

19 березня, коли Католицька Церква латинського обряду відзначає урочистість Святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії та Опікуна Господа нашого Ісуса Христа, Покровителя Вселенської Церкви, припадають іменини Святішого Отця Бенедикта XVI, адже ім’я «Бенедикт» кардинал Йозеф Ратцінґер прийняв уже після вибору на Наступника святого Апостола Петра.

 

Християни, відзначаючи свято Небесного Покровителя, ставлять його чесноти та здобутки як приклад для наслідування для людини, що носить його ім’я. Мабуть, не випадково, що небесним покровителем теперішнього Глави Католицької Церкви є той, кого Святе Письмо називає «чоловіком справедливим і покірним», який оберігав Пресвяту Родину.

 

«Із прикладу святого Йосифа, – начав Бенедикт XVI перед проказуванням молитви “Ангел Господній” 19 березня 2006 р., – ми всі черпаємо сильне заохочення з вірністю, простотою та чесно виконувати завдання, яке доручене нам Божим провидінням». Хресне ім’я теперішнього Папи, надане йому в день його народження у 1927 році, по-пророчому передбачило його долю. Святий Йосиф, Опікун Пресвятої Діви Марії та Дитятка Ісуса, переніс труднощі подорожей та скитання, рятуючи Божого Сина. До кінця життя він у поті чола трудився, щоб забезпечити Його земні потреби. Саме через названого батька Ісус Христос увійшов у родовід царя Давида, щоб сповнити давні пророцтва вибраного народу. У сучасному світі Бенедикт XVI виконує служіння охоронця християнської традиції, яка є живою та зверненою у майбутнє.

 

Сьогодні, коли Церква – містичне Христове Тіло – стоїть в обороні чистоти віри, коли захищає моральний устрій і традиційні цінності, зокрема, людське життя та гідність сім’ї, вона потребує такого керманича, який вмів би промовляти переконливо і несхитно, часто йдучи проти течії. Бенедикт XVI є саме таким Папою. І щоб вистояти він потребує молитовної підтримки з боку вірних і всіх людей доброї волі.

 

Джерело: Радіо Ватикан