//

Сьогодні - день іменин Святішого Отця

19 березня Католицька Церква латинського обряду відзначає урочистість Святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії та Опікуна Господа нашого Ісуса Христа, Покровителя Вселенської Церкви.

 

Сьогоднішній день – це день іменин Святішого Отця, адже ”Йозеф” – це ім’я, яке йому надали під час хрещення, що відбулося у день його народження 16 квітня 1927 року.

 

Найпевніші відомості, хоча і нечисленні, про святого Йосифа можемо почерпнути зі Святої Євангелії. Святе Письмо згадує про нього, коли йдеться про заручини Пречистої Діви Марії, про перепис населення та подорож до Вифлеєму, про Різдво та втечу до Єгипту, про повернення до Назарету і віднайдення Ісуса в Єрусалимській святині.

 

В Євангелії не записано жодного слова святого Йосифа, а лише знаходимо коротку характеристику, що він був праведним чоловіком (Мт. 1,19). Це його мовчання є свідченням вірного служіння Божому Слову, яке стало Тілом й оселилось між нами.

 

З тих небагатьох відомостей, які маємо про святого Йосифа у Святому Письмі, можемо дійти до висновку, що опорою життя Опікуна Пресвятої Родини були віра, надія та любов. Посвята й жертовність святого Йосифа випливає з перетину вірної любові, люблячої віри та довірливої надії. Тож його свято є чудовою нагодою для того, щоб відновити нашу ревність у вірності тому християнському покликанню, яке Господь дав кожному з нас. Саме про це нам неодноразово пригадує також Папа Бенедикт XVI, а щоб допомогти ще краще зрозуміти ту місію, яку кожен з нас отримав від Всевишнього, він проголосив спеціальний Рік віри.

 

Джерело: Радіо Ватикан