//

Сьогодні 10-та річниця канонізації св. отця Піо

"Життя і місія св. отця Піо свідчать про те, що труднощі і біль, коли приймаються заради любові, перамінюються в привілейований шлях до святості", - ці слова блаженного Івана Павла II нагадав 16 червня кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне. Єрарх очолив Службу Божу з нагоди 10-ї річниці канонізації св. отця Піо з П'єтрельчіни. Вона пройшла в містечку Сан Джованні Ротондо - місця де довгі роки жив святий, а тепер зберігаються його мощі. Кардинал Бертоне наголосив, що св. отець Піо показав людству нашого часу гідність хреста, який може стати також символом надії. "Так, дорогі брати і сестри, бо хрест необхідний для переходу до нового життя у Христі", - сказав кардинал.

 

Єрарх звернув увагу на те, що в Євангелії, яке читалося під час літургії, прозвучало прославляння Ісусом Отця за те, що Він відкрив таємниці Царства Божого малим і приховав їх від великих і сильних. "Малі - це ті, які приймають Христа, визнаючи власні слабкості і не боячись свого хреста. Вони не промовляють з людської мудрості, але в них промовляє знайомство з Богом і Його любов'ю", - сказав кардинал Бертоне. Він додав, що "знання любові Отця є істиною, що тікає від багатьох, але його розуміють діти, які не здатні тримати тільки для себе це скарб, а відчувають заклик ділитися ним з іншими». Саме ці риси, за словами кардинала Бертоне, характеризували священиче служіння св. отця Піо, який вів до Христа тих, чиї тіла і душі були обтяжені і пригнічені.

 

Єрарх зазначив, що особа святого збирала навколо себе багатьох мирян. «Отець Піо почав жити як Христос, тому зумів увійти в близький і сильний діалог з Ним у молитві. Так, перебуваючи в школі Христа, схиляючи голову на Його серце і стаючи експертом в розпізнаванні Його внутрішніх спонукань, він теж став учителем для тих, хто шукав батьківського духовного керівництва, сприяючи формуванню у них плодів хорошого життя", - сказав кардинал Бертоне.


За матеріалами radiovaticana.org