//

Снігова церква у баварському селі

У баварському селі Міттерфірміансройт відкрили церкву зі снігу та льоду, повідомляє sedmitza.ru. У храмі планується служити Літургію Слова і проводити заходи для дітей. Як заявив єпископ Пассау Вільгельм Шрамль, Євхаристія та інші таїнства у храмі звершуватися не будуть.


Снігова церква у Міттерфірміансройті може вмістити близько 200 осіб, її довжина 26 м, висота –і 16 м, а її дзвіниця здіймається вгору на 18 м.


Церкву планували відкрити ще у середині грудня, проте через теплу погоду останніх тижнів відкриття довелося відкласти, і проект до останніх днів перебував під загрозою. У процесі роботи храму для забезпечення безпеки парафіян щодня спостерігатимуть за її станом.


Це не перша снігова церква у Міттерфірміансройті. Традиція зводити сніговий храм існує у цьому баварському селі вже понад 100 років. Перша церква зі снігу та льоду була побудована у 1910 році. А приводом для цього став сильний снігопад, який завалив шлях до сусіднього містечка. Оскільки у Міттерфірміансройті не було своєї церкви, мешканці села, побоюючись, що залишаться без Різдвяного богослужіння, звели храм зі снігу та льоду. Новина про сніжну церкву потрапила на перші шпальти газет. У 1923 році у Міттерфірміансройті з'явився свій "справжній" храм.