//

Смертний вирок за відмову зректися Христа

Іранський пастор Юсеф Надархані зараз знаходиться в іранській тюремній камері в очікуванні смертної кари. Його остання законна апеляція вичерпана, і якщо він не зречеться християнства, вирок буде приведений у виконання.

 

Пастор Надархані був арештований у жовтні 2009 року після того, як поскаржився на вимогу законодавства, яка змушує, учнів-християн, зокрема його дітей, вивчали іслам в школі. Смертний вирок, тим не менш, було винесено у зв'язку з обвинуваченням його в віровідступництво. Незважаючи на повідомлення, яке з'явилося кілька тижнів тому, про те, що смертний вирок скасовано, насправді він був лише відкладений, і якщо пастор Надархані не відмовиться від християнської віри, смертний вирок залишиться в силі.

 

Міністр закордонних справ Канади Джон Беад зробив заяву, що виражає «стурбованість» з приводу повідомлень про пастора Надархані, а також сказав, що і держдепартамент США стривожений цією справою. Ці країни закликали міжнародну громадськість чинити тиск на іранський уряд, щоб змусити його зберігати фундаментальні права людини, в тому числі, право на релігійну свободу.

 

Хоча справа пастора Надархані може бути першою стратою за віровідступництво в Ірані з 1990 року, різні звинувачення проти християн і інших меншин висуваються часто.

 

Джерело: CREDO за матеріалами cnlnews.tv