//

Служіння вірі – місія Товариства Ісусового

31 липня католицька Церква відзначає празник святого Ігнатії Лойоли, засновника Товариства Ісусового, відомого як Орден Єзуїтів. І саме у ці дні, від 29 липня до 2 серпня в місті Бостоні, США, проходить Міжнародна зустріч, присвячена середній освіті у школах, якими опікуються отці єзуїти. Варто згадати, що Товариство Ісуса – це найчисленніший чоловічий Орден в католицькій Церкві, який має коло 21 000 членів, які розгортають діяльність у 127 країнах на всіх континентах світу, серед яких також і в Україні. У мережі освіти, як середньої, так і вищої, отці єзуїти займають перше місце на світовому рівні, провадячи майже 400 загальноосвітніх шкіл, понад 50 – технічних, а крім того понад 70 університетів.

 

У зустрічі, що проходить під гаслом: «Світ – це наш дім», беруть участь керівники шкіл, ліцеїв, колегіумів та академій оо. єзуїтів з усього світу, а також делегати, відповідальні за освіту та формацію. Мета зустрічі – поділитись ідеями, обговорити труднощі, виявити спільні виклики, які стоять перед їхніми освітніми закладами, переглянути місію та ідентичність отців єзуїтів у сфері освіти, зокрема на ниві виховання.

 

У Міжнародній зустрічі Товариства Ісусового бере участь о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Генеральний Директор Радіо Ватикану, що очолює також і прес-центр Ватикану. 31 липня він виступив із доповіддю про вірність місії єзуїтів у середніх навчальних закладах, беручи до уваги вчення Папи Бенедикта ХVІ, виклики нової євангелізації та глобалізованого суспільства новітніх технологій, наголошуючи, що це посланництво полягає у служінні вірі.

 

Джерело: Радіо Ватикан