//

Слово Папи Бенедикта XVI перед проказуванням молитви «Царице Неба» наприкінці беатифікаційної Служби Божої 1 травня 2011

Урочиста беатифікаційна Служба Божа, яку на площі Святого Петра у Ватикані очолив Папа Бенедикт XVI, закінчилася проказуванням молитви «Царице Неба» та Апостольським благословенням. А перед цим, після Святого Причастя, Святіший Отець привітав паломників французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською, польською та італійською мовою. З окремим словом він звернувся до офіційних державних делегації, до ієрархів та всіх, хто прибув до Риму на ці святкування. В богослуженні брала участь й українська делегація, яка представляла центральну владу та міста, які приймали Івана Павла ІІ у 2001 році. Промовляючи італійською мовою, Папа висловив вдячність також і усім тим, хто доклав титанічних зусиль для організації та перебігу цієї беатифікації, забезпечуючи її спокійне та безпечне проведення.

 

«Якнайгарачіше вітаю всіх паломників, зібраних на площі Святого Петра, на довколишніх вулицях і в різних місцях Риму, та всіх тих, які з нами єдналися за посередництвом радіо та телебачення, керівники та працівники яких не шкодували зусиль, щоб дати можливість також і тим, хто далеко, стати учасником цього великого дня, – сказав Бенедикт XVI. – Складаю особливі вітання хворим та похилим віком, до яких новий блаженний переживав особливу близькість. І ось тепер, у духовній єдності з блаженним Іваном Павлом ІІ, звертаймося з дитинною любов’ю до Пресвятої Марії, ввіряючи Їй, Матері Церкви, шлях всього Божого люду».

 

Джерело: Радіо Ватикан