//

Слово Блаженнішого Святослава під час подячного Молебня за Блаженнішого Любомира

У Патріаршому Соборі Воскресіння Христового відбувся подячний Молебень за Блаженнішого Любомира.

 

Ваше Блаженство, Любомире, преосвященні владики, всечесні отці, дорогі в Христі брати і сестри, дорога наша молоде. Слава Ісусу Христу! Найперше хочу щиро всім вам подякувати за те, що ви так чисельно сьогодні прибули, щоби разом занести до нашої Небесної Неньки Пречистої Діви Марії оцю подячну молитву за 80 років життя і 55 років священичого служіння Блаженнішого Любомира. Позавчора, якраз у день народження його Блаженства, разом із Синодом наших владик ми молилися у Львові, в тому місті, де народився Блаженніший Любомир, дякуючи за всі ті благодаті, які Господь зсилав через нього на нашу Церкву і на Божий народ.

 

Сьогодні ми молимося тут, у Києві, у цьому Патріаршому Соборі, бо саме Блаженніший Любомир був першим єпископом нашої Церкви, який прибув до Києва, щоби тут, ще у тодішньому Києво-Вишгородському екзархаті, відбудовувати знищену нашу церкву. Саме він у 2002 році заклав перший камінь під будівництво цього Патріаршого Собору, який з Божою поміччю цього року ми будемо освячувати. Саме він був першим єпископом відновленої Київської архиєпархії, яка сьогодні обіймає п’ять областей Центральної України, і дякую Господу Богу за такого Архиєрея.

 

Сьогодні ми виконуємо бажання Блаженнішого Любомира святкувати свій ювілей разом з молоддю. Тому дуже дякую вам, дорогі студенти київських вищих навчальних закладів, закладів з різних міст України, які прибули сьогодні до Києва. Вітаю братів-семінаристів з усіх семінарій нашої Церкви. Усім вам щире складаю спасибі за те, що ми так гарно єднаємося сьогодні у молитві.

 

Ваше Блаженство, від імені Патріаршої курії, усього духовенства, монашества і всіх вірних Київської архиєпархії, усієї молоді, усього нашого Божого люду сердечно вітаємо Вас сьогодні тут, у Патріаршому Соборі, і молимося, щоби Господь Бог Вас щедро благословив, зберіг Вас у здоров’ї, в повноті благодаті Духа Святого на многая і благая літа.

 

Джерело: http://headugcc.info