//

Словенія: Церква вітає референдум про права дітей і природу шлюбу

Конституційний суд Словенії висловив згоду на проведення референдуму щодо прийнятого в червні 2011 закону, яким держава визнала рівні права між традиційними подружніми парами і одностатевими, а також дозволила представникам сексуальних меншин всиновлювати дітей. Ініціаторами проведення референдуму з цього питання стала Словенська громадська ініціатива на користь сім'ї і прав дітей, члени якої повинні зібрати 40 тис. підписів, щоб референдум відбувся.

 

Кампанія зі збору підписів необхідних для проведення референдуму почалася ще у вересні і на сьогоднішній день учасниками Словенкої громадської ініціативи зібрано вже 27 тис. підписів. "Рішення Каституцийного суду підтверджує багаторічну працю на благо пошани до прав людини, особливо прав дітей. Вони є найслабшою частиною суспільства і тому вимагають турботи, захисту і уваги ", - зазначив Алесь Примц, керівник організації.

 

Глава словенського єпископату і архиєпископ Любляни Антон Стрес, зазначив, що рішення Конституційного суду підтверджує, що позиція Церкви в цьому питанні "не стоїть поза рамками закону, не суперечить правам людини і принципам толерантності".

 

За матеріалами radiovaticana.org