//

Словаччина: єпископи в обороні релігійної свободи на світі

До оборони переслідуваних християн закликали міжнародну спільноту словацькі єпископи. Зокрема вони звертають увагу на важку ситуацію християн на Близькому Сході.
 

 

«Спостерігаючи насильство і приниження щодо братів – християн за вірність Христові та своїм переконанням – читаємо в повідомленні єпископів - висловлюємо нашу солідарність з тими, кого переслідують. Ціла словацька Церква молиться за них, а зараз з цілою силою закликаємо міжнародну спільноту до прийняття конкретніших дій для оборони релігійної свободи і прав кожної людини на свободу совісті ».
 

 

Свій заклик єпископат адресує особливо до міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, які перебувають сьогодні в Брюсселі, щоб вони прийняли нарешті довгоочікувану однозначну декларацію в цій справі. Єпископи сподіваються, що Євросоюз здійснить нарешті активні дії на оборону переслідуваних християн в Іраці та інших країнах. Своє звернення єпископи закінчують побажанням, зверненим до відповідальних за закордонну політику Словаччини: «Справу оборони релігійної свободи належить завжди зараховувати до необхідних і першочергових».
 

За матеріалами: Radio Watykanskie