//

Словаччина: поклоніння в намірі Бенедикта XVI

З нагоди 60-ліття священства Бенедикта XVI Ватиканська Конгрегація у справах духовенства запропонувала єпархіям усього світу, а також окремим священикам  пожертвували йому 60 годин євхаристійного поклоніння. На цю пропозицію відгукнулась  Церква у Словаччині.


Наприклад,  в Банській Бистриці  від 27 червня до сьогодні в костелі Святого Хреста в історичному центрі міста триває  безперервне поклоніння Найсвятішим Тайнам, присвячене Папі Римському. Подібне відбувається в щонайменше семи містах на території єпархії.


У жилінській єпархії єпископ Томаш Галіс запросив священиків і вірних до участі в поклонінні Найсвятішим Тайнам, що відбувається в деканатах. У Нітрі в намірі Святішого Отця і за освячення священиків молились в доступній для вірних монастирській каплиці Месіанських Сестер Святого Духа, і у старій братиславській частині міста - у Церкві святого Владислава.


Слід нагадати, що з цієї нагоди безперервну молитву на вервиці в намірі Святішого Отця, а також свої терпіння, жертвують кілька тисяч членів руху Родина Непорочної, котрі займаються хворими людьми і інвалідами. Цей рух сформувала і управляє ним вже майже 40 років неповносправна, на інвалідному візку, сестра Бернадета зі згромадження Сестер Милосердя св. Вікентія.


За матеріалами Radio Watykańskie