//

Скоро буде оприлюднений список країн з найвищим рівнем переслідування християн

4 січня 2012 організація з контролю за релігійною свободою Open Doors США опублікує свій список за 2011 рік. До нього увійдуть 50 країн з найвищим рівнем переслідувань за релігійні переконання.

 

Крім того, навпроти кожної країни в списку будуть вказані короткі повідомлення і молитовні намірення.

 

Північна Корея вже 10 років очолює список, але число християн в Північній Кореї продовжує рости, і зараз складає близько 400 тисяч чоловік. У минулому році Іран вийшов на друге, а Афганістан - на перше місце.

 

За інформацією веб-сайту Open Doors, список був складений на підставі 50 питань, які висвітлюють різні виміри релігійної терпимості. У зборі інформації брали участь інтерв'юери, місцеві представники і переслідувані.

 

Критики підозрюють, що Єгипет, який був на 19-му місці в минулому році, у списку цього року, швидше за все, підніметься вище через заворушення «Арабської весни» і зіткнення між християнами і правлячим військовим радою.

 

Підраховано, що 95 тисяч християн емігрувало з Єгипту з часу початку цих подій у лютому, повідомляє Федерація прав людини в Єгипті.

 

Ще одна країна в перших рядках списку - Іран. Іран привернув особливу міжнародну увагу в 2011 році  ув'язненням християнського пастора Юсефа Надархані, який був арештований в 2009 році і засуджений пізніше за віровідступництво, що тягне за собою смертний вирок.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv