//

"Скільки коштує гідність?", – бізнесмени отримали урок духовності

Людська гідність та її конкретний вимір для українського бізнесу, нонконформізм і вміння пливти проти течії, проблема хабарництва – ці питання обговорювали представники українського бізнесу з ректором Українського католицького університету отцем-доктором Борисом Ґудзяком на зустрічі «Скільки коштує гідність?» в Києві, яку організувала Львівська бізнес школа (LvBS) як початок серії зустрічей «Бізнес Credo».

 

Як повідомили РІСУ у Львівській бізнес школі, модератором та ведучою виступила Наталя Попович, керівник компанії PRP Group в Україні, Росії, Азербайджані та інших країнах СНД. У зустрічі також взяв участь екс-прем’єр міністр України Юрій Єхануров (2005-2006), який зазначив, що релігія та духовний погляд на політику та бізнес є важливим чинником у розбудові української держави.

 

 

«Тема гідності є вічною, адже вона відповідає на запитання: Ким ми є і ким нам варто бути? Творчість, кризи та напруга, які є невід’ємними в бізнесі, загострюють це питання. Люд бізнесу – це впливові люди, що можуть через свою діяльність гідність людини піднімати», – зазначив ректор УКУ, пояснюючи вибір теми для першої зустрічі серії «Бізнес Credo».

 

 

«У зустрічі взяли участь близько 150 представників українського бізнесу, переважно власники та топ-менеджери. Це була нагода поговорити про проблеми та перспективи бізнесу через іншу перспективу: перспективу священика, глибоко духовної людини, але при тому успішного управлінця, який збудував і продовжує будувати потужну структуру», – зазначила директор Львівської бізнес-школи Софія Опацька. – «Розмова про ефективність, бізнес процеси, капітал та прибуток, але на рівні візії, яка бачить людину у цілісності».

 

 

Довідка: О.д-р Борис Ґудзяк, Ректор Українського Католицького Університету навчався в Сиракузькому університеті, Університеті папи Урбана в Римі, Папському Орієнтальному Інституті. Учень Патріарха Йосифа Сліпого. У 1992 році здобув ступінь доктора славістики і візантиністики у Гарвардському університеті. З того часу працює та живе в Україні. Провідний науковець у галузі церковної історії, громадський і церковний діяч. 2002 року був інавгурований на ректора Українського Католицького Університету. В останні роки – спікер багатьох конференцій та заходів на суспільні та бізнес теми.

«На короткострокову перспективу корупція є часто легкий спосіб, щоб давати собі раду з брократією та перепонами в українських реаліях», – зазначив о. Борис Ґудзяк, відповідаючи на запитання: Чи можлива індульгенція на хабарництво в українських обставинах? – «Але на довшу мету цей процес руйнівний, адже тоді праця, жертва, творчість, інноваційність, добрий менеджмент, які є цінностями бізнесу, невілюються зовнішнім чинником. Тому ця система приречена до животіння».

 

Джерело: РІСУ