//

Скільки коштував Іспанії ВДМ?

Іспанський організаційний комітет 26-го Всесвітнього Дня Молоді опублікував детальну інформацію про витрати при підготовці цієї події.

 

Згідно з даними, у більшій частині – близько 70 відсотків – зустріч профінансували самі учасники. Інші потрібні кошти надали спонсори, а також приватні особи.

 

Як повідомляється, доходи та витрати становлять близько 50,5 млн. євро. 31,5 млн. євро заплатили паломники. 16,5 млн. євро комітет отримав від спонсорів, а також від приватних осіб, від SMS і продажу офіційних продуктів ВДМ в Мадриді отримали близько 2,5 млн. євро.

 

Найбільше коштів було витрачено, щоб провести зустріч на площі Cibeles, аеропорту Cuatro Vientos та на проведення Хресної Дороги. Підготовка екранів, звуку і вівтарів коштувала понад 12,5 млн. євро. Більше 7 млн. євро було витрачено на підготовку інфраструктури, наметів, забезпечення водопостачання та електрики. Близько 5,5 млн. євро коштувала діяльність Генерального секретаріату ВДМ в Мадриді, і ще майже 5 млн. євро було витрачено на "рюкзак паломника", який містить посібник подій ВДМ, літургійний молитовник, головний убір, вервичку, віяло і футболку.

 

4,1 млн. євро коштувала організація культурної програми ВДМ в Мадриді. Близько 4 млн. євро було витрачено на забезпечення волонтерам місць перебування і їхнє харчування, а також надання їм необхідного обладнання. Комітет витратив кошти на організацію прес-центру, місць катехизації, придбання обладнання та програмного забезпечення, а також промоцію – на кожне з цих завдань витратили близько 2 млн. євро.

 

Публікуючи фінансові дані ВДМ в Мадриді, Іспанський організаційний комітет ще раз наголосив, що це була подія, яка нічого не коштувала платникам податків. Він також нагадав, що ВДМ принесе іспанській економіці близько 100 млн. євро.

За матеріалами: wiara.pl