//

Скільки коштуватиме приїзд Папи до Німеччини?

Райнер Марія Велькі, Архиєпископ Берліна, написав пастирського листа, який зачитали у всіх церквах єпархії, про витрати на візит Папи Бенедикта XVI до Німеччини.

 


Лист є відповіддю на медійну кампанію агресивно налаштованих осіб щодо Папи, які закидають, що величезні кошти витрачені на візит не тільки покриватимуся з державного бюджету, але й значно зменшать можливості благодійних релігійних установ.

 

 Архиєпископ Велькі пояснив, що загальна вартість паломництва, оцінюється в 3,5 млн. євро, але відповідно до ощадливості, вони серйозно зменшаться. Держава буде сприяти тільки тому, щоб покрити будь-які витрати, пов'язані з безпекою Папи Бенедикта XVI і його участю в офіційних церемоніях держави.

 

 Архиєпископ нагадує, що в одному тільки Берліні з Папою на Олімпійському стадіоні зустрінуться 70 тисяч мешканців міста, в цій урочистості також візьмуть участь мільйони людей з усього світу, що буде унікальною можливістю пропагувати столицю Німеччини. Архиєпископ Велькі запевняє, що кошти, які витратить Церква, будуть надходити з спеціальних збірок задля цієї мети і жоден благодійний фонд не братиме участі в цих витратах. Навпаки, відповідно до візиту буде організований спеціальний збір солідарності всіх німецьких єпархій на папський фонд допомоги для країн Східної Африки. Архиєпископ Велькі звернувся до критиків візиту, щоб, користуючись свободою слова, вони не забули про належну повагу до Папи. "Ми поважаємо вас і чекаємо того ж від вас", пише Архиєпископ Берліна.

 

За матеріалами: wiara.pl