//

Ситуація єгипетських християн після революції погіршилася

«Протягом століть становище християн в Єгипті не було таке складне, як і зараз, після арабської весни», – каже місцевий православний єпископ Анбал Стефанос.


«Послідовників Христа вбивають холоднокровно, спалюють церкви, і поліція нічого з цим не робить, наші мучителі залишаються безкарними», –  скаржиться коптський ординарій Беби і Еліфашну. На його думку, антихристиянські настрої присутні всюди, виявляються і в засобах масової інформації, які приховують злочини проти християн, а також в щоденному житті.


«Тепер ніхто цього не приховує, –  каже єпископ Стефанос. –  Навіть оголошення в пресі попереджають, що пропозиція роботи дійсна тільки для мусульман».

 

Православний єрарх застеріг Захід, щоб там не мали багато надій у зв’язку з виборами, які очікуються наприкінці листопада. Він заявляє, що християни в Єгипті готові до мучеництва. За його оцінками, є ще близько 12 млн. християн на 76 мільйонів мешканців Єгипту. «Ми все ще досить численні. Головне, триматися внутрішньохристиянської солідарності», –  додає єпископ Стефанос.


За матеріалами Radio Watykańskie