//

Сиро-Малабарці готуються вибрати нового главу

Сиро-Малабарська Церква, більша з двох Католицьких Церков східного обряду Індії, готується вибрати свого лідера вперше в історії.  Досі Верховного Архиєпископа Церкви призначав папа.

 

За словами єпископа Боско Путура, теперішнього адміністратора Церкви, вибори відбудуться в часі синоду єпископів 23-29 травня. Вибори необхідні у зв’язку зі смертю попереднього глави Церкви, Кардинала Варкей Вітаятіла 1 квітня 2011 року.

 

Канонічне Право і Кодекс Канонів Східних Церков у випадку вакантного престолу Верховного Архиєпископа передбачають, що адміністратор протягом двох місяців повинен організувати синод єпископів і здійснити всі необхідні приготування до виборів.

 

Про синод було оголошено 18 квітня, на нього очікується прибуття 46 єпископів з усіх 29 Сиро-Малабарських єпархій, які мають право голосу. Вибір буде здійснено шляхом таємного голосування.

 

З 1 травня у всіх парохіях моляться за вибір Синоду. Самі єпископи проведуть час в молитві за Боже ведення для вибору «відповідної особи для проводу древньої Церкви»- сказав єпископ-адміністратор.

 

Сиро-Малабарська Церква отримала статус Верховно-Архиєпископської Церкви у 1992 році від Івана Павла ІІ. Главою Церкви Папа призначив тоді Кардинала Ентоні Падіяра. У 1997 році другим Верховним Архиєпископом Іван Павло ІІ призначив Кардинала Вітаятіла, а у 2004 році Папа надав Церкві право вибирати собі главу і єпископів.   

 

За матеріалами: cathnewsindia.com