//

Сирія: перші плоди "третього шляху"

Новий успіх обгорнула ініціатива "Mussalaha" (примирення), яка була створена громадянським суспільством для відшукання "третього шляху" в рішенні сирійського конфлікту, він виключає війну і застосування зброї. За даними агентства "Fides", 30 липня в Каламуні, між Дамаском і Хомсом , було підписано "історичну угоду між силами опозиції і представниками" Mussalaha ". До угоди приєдналися опозиційні групи, які збиралися в останні дні в римській штаб-квартирі св. Егідія.

 

Угода передбачає відмову опозиції від військового варіанту, і, таким чином, вона забороняє своїм прихильникам атакувати урядові сили і передає забезпечення порядку в руки керівництва держави. Зі свого боку, уряд продовжує розширювати громадянські свободи і йти в напрямку демократизації.

 

Завдяки угоді, як повідомляє "Fides", політичні в'язні, не замішані в кривавих злочинах, були звільнені з в'язниць. "Цей громадський пакт, підписаний за сприяння релігійних діячів, не може бути повністю виконаним, поки шум зброї звучить по всій Сирії", - повідомляє з сумом джерело агентства "Fides".

 

За матеріалами radiovaticana.org