//

Сирійська монахиня: Захід ігнорує вбивства християн ісламістами

 Монахиня Агнес-Маріам де ла Круа, настоятелька монастиря Святого Якова, розташованого між Дамаском і Хомсом, звинуватила західні країни в підтримці ісламських екстремістів в Сирії.


Вона розповіла про нещодавній злочин, вчинений бойовиками з числа противників режиму Башара Асада. За її словами, терористи викрали християнина Андрія Арбаше (38р.), таксиста, весь злочин якого полягав в тому, що його брат назвав опозиціонерів бандитами. Незабаром після викрадення обезголовлене тіло Арбаше було знайдено на узбіччі дороги. Біля тіла зібралися голодні бродячі собаки, повідомляє The Daily Mail.


Де ла Круа, що втекла з Сирії в Ліван, повідомила, що нещодавно ісламісти з пов'язаного з "Аль-Каїдою" угруповання "Фронт ан-Нусра" взяли монастир Святого Якова в облогу, щоб не дозволити християнам відзначити свої свята.


Монахиня  заявила, що, незважаючи на значну кількість свідчень про злочини, скоєні ісламістами, які воюють на стороні сирійської опозиції, західні країни ігнорують ці події та продовжують підтримувати опозиціонерів. Вона зазначила, що ісламісти зацікавлені не в зміні режиму, а виключно в джихаді.


Як заявила де ла Круа, нещодавно бойовики захопили місто Рас аль-Аїн на турецькому кордоні і вигнали зі своїх будинків 300 християнських родин.


За матеріалами www.newsru.co.il