//

Синод Єпископів: перші пропозиції з малих груп

Розпочався останній етап Синоду Єпископів про Нову Євангелізацію. Його учасники працюють над конкретними пропозиціями, які передадуть Святійшому Отцеві, і на їх основі він підготує постсинодальну адгортацію про нову євангелізацію. Вчора зранку відбулися дискусії в малих мовних групах.


Вже зараз стають відомими головні теми, які мають бути включеними до папського документу. Серед них: необхідність іспиту совісті Церкви, щоб визнати, в яких сферах євангелізації і передавання віри відбулися занедбання; роль екуменізму і міжрелігійного діалогу для того, щоб місія буда більш вдалою і Слово Боже проголошувалось також в нехристиянському середовищі, наприклад, серед мусульман.


Єпископи також прагнуть оцінити роль сім’ї та катехитів. Вони вказують на свідчення християнських політиків, які повинні поступати згідно з своєю вірою. Синодальні отці бачать також потребу ревізії практик катехизи і християнського втаємничення. Великі надії вони покладають на християнські ЗМІ.


«На основі промов єпископів і підсумків, підготовлених генеральним координатором, кожна група представила найважливіші, на її думку, проблеми, – розповів в інтерв’ю для Радіо Ватикану Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич, Митрополит Мінсько-Могилевський. – Це дуже важливий етап Синоду. Я вже всьоме беру участь в Синоді Єпископів і знаю, що це – вирішальний момент. На основі цього будуть випрацювані пропозиції для Святійшого Отця. Сьогодні кожна група представила своє бачення питань нової євангелізації для передавання віри. І бачимо, що це дуже важлива проблема. Від цього залежить майбутнє християнства. Можемо повторити за Гамлетом: to be or not to be – «бути чи не бути».


За матеріалами pl.radiovaticana.va