//

Синод єпископів обговорив пропозиції єрархів

Синодальні Отці продовжують розглядати і обговорювати пропозиції. Швейцарський єпископ Фелікс Гмур, наприклад, наполягав на абсолютній "прозорості" Церкви у всіх напрямках. "Навернення та оновлення церковних структур робляться разом", підтвердив 46-річний єпископ Базелю.


19 жовтня на зустрічі з журналістами він розповів, що в Швейцарії п'ять настоятелів не побажали збирати внески на Потреби Апостольської Столиці, виправдовуючи це тим, що вони не знають, куди підуть кошти, спрямовані до Святого Престолу. "Ці священики не будуть покарані, - зазначив єрарх, - але ми, швейцарські єпископи, сказали їм, що вони перевищили свої повноваження, позбавивши  віруючих права скласти пожертви для Папи", - зазначив єпископ. Він додав, що єрархи, проте, передали Святому Престолу вимогу цих настоятелів стосовно збільшення фінансової прозорості.

 

Єпископи розглянули на Синоді також письмовий запит голови Префектури економічних справ Ватикану кардинала Джузеппе Версальді, в якому він вказує, що "прозорість не означає автоматичного опублікування якихось фактів зловживання ". Єрарх вважає, що повинна зберігатися презумпція добрих намірів і чесності по відношенню до тих, хто адміністративно управляє церковними коштами. "У випадках можливих зловживань церковними коштами, в якості терапії в Церкві повинні використовуватися євангельський ліки братської підтримки", - зазначив кардинал Версальді.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va