//

Синод видав пропозиції до підсумкового документу

23 жовтня під час ранкової сесії Синоду Єпископів з нової євангелізації головний доповідач асамблеї, кардинал Дональд Вюрл, зачитав на латині список пропозицій до підсумкового документу Синоду, які були вироблені в процесі роботи в тематичних групах. Деякі пропозиції були об'єднані з подібними, деякі виправлені. Це було зроблено напередодні в ході засідання глав кожної з груп. На документі стоїть позначка "sub secreto" - секретно. Він складається з 57 пропозицій, розділених на 4 групи. Вони торкаються природи нової євангелізації, контекст церковного служіння в наші дні, пастирські відповіді на виклики часу, мова йде також про місце нової євангелізації.

 

У пропозиціях зокрема порушується тема викликів секуляризму, свободи віросповідання та прав людини, громадських медіа, освіти. Підкреслюється, що євангелізація є сенсом місії Церкви, а в її серці перебуває Христос.

 

Наприкінці ранкового засідання Святіший Отець вручив єрархам, присутнім на Синоді, єпископські хрести з символікою Синоду. На ньому зображені фігура Христа Доброго Пастиря, копія тієї, яка знаходиться в синодальній залі і яка стала символом асамблеї, і герб Бенедикта XVI.

 

У другій половині дня учасники сконцентрувалися на роботі в малих групах, де обговорили пропозиції щодо доповнень в підсумковий документ. Завтрашній день також буде присвячений роботі в тематичних групах.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va