//

Синод привітав Владику Єфрема (Кривого) 60-літтям священства

В середу, 7 вересня учасників Синоду Єпископів 2011 року, який відбувається в Куритибі (Бразилія), відвідав Владика Єфрем Кривий, Єпископ-емерит Куритибської єпархії. «Для усіх присутніх це був дуже зворушливий момент, оскільки з іменем владики Єфрема пов’язане становлення і швидкий розвиток місцевої єпархії. Впродовж 35 років єпископського служіння владика Єфрем розвинув мережу духовної опіки над вірними УГКЦ на території Бразилії. Було збудовано чисельні храми і каплиці, парафіяльні доми та приміщення для катехетизації. Розвинулися існуючі чернечі спільноти, та були засновані нові – як наприклад Згромадження Сестер Святої Анни та Інститут катехиток Серця Ісусового», - відзначив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

 

Вітаючи заслуженого емерита, Блаженніший Святослав підкреслив, що «члени Синоду, перебуваючи в Бразилії, могли на власні очі переконатися про великі труди, які були вкладені у розвиток нашої Церкви на території Бразилії, завдяки старанням і посвяті владики Єфрема». Предстоятель УГКЦ в імені усього Синоду Єпископів привітав Владику Єфрема з 60-літтям священства, яке він святкує цього року.

 

Виступаючи перед Синодальними Отцями, Владика Єфрем щиро подякував за привітання та розказав про історію Куритибської єпархії та специфіку нашого церковного життя в Бразилії. На останок владика-емерит подарував учасникам Синоду укладений і виданий його стараннями Збірник документів Куритибської єпархії св. Івана Христителя за період від 1966 по 2008 роки. До книги увійшли Резолюції та Постанови єпархіяльних соборчиків, доповіді і статті на різні теми церковного життя, Постанови З’їздів парохів і адміністраторів парафій та інші цікаві і цінні документи, які відображають розвиток єпархії.

 

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ
Джерело: www.ugcc.org.ua