//

Симфонічний оркестр виконав латиноамериканські мотиви для Бенедикта XVI

На площі Святого Петра, відбувся  концерт колумбійського Молодіжного симфонічного оркестру «Батута». Музиканти зіграли для кількатисячної аудиторії, у тому числі для Папи Бенедикта XVI. Святіший Отець привітав іспаномовних паломників і в тому числі Молодіжний симфонічний оркестр з Боготи.


Папу привітали піснею «Колумбіє, кохана земле», яку з великим захопленням прийняли слухачі на площі.


Молоді музиканти, які входять до складу оркестру, зібралися з різних куточків Колумбії. Після виступів у Німеччині та Італії, група завершила своє європейське турне, граючи для Папи, і тим самим стала наймолодшим оркестром, що виконував свої твори для Бенедикта XVI.


Директор і учасники концерту зазначають, що для них виступ перед Папою надзвичайно важливий, вони дуже хвилювалися, оскільки розуміли, що на них лежить відповідальність репрезентувати латиноамериканську спільноту.


З 95 музикантів, 65 належать до оркестру «Батута», а решта походять з симфонічного оркестру «FA Bonporti» з італійського міста Тренто, Італія.


Роботи симфонічного оркестру «Батута» вже позитивно відзначили чимало музичних критиків під час їхнього європейського турне.

 

За матеріалами Romereports