//

Сім’я є великим скарбом, який слід оберігати щодня,– Папа Бенедикт XVI

В останній день 2011 року у Мадриді відбулося святкування Свята Сім’ї. З цієї нагоди в центрі іспанської столиці була відправлена Євхаристія, під час якої було зачитане звернення Бенедикта XVI до учасників свята. У своєму листі Папа посилається на Рік Віри, що має початися за кілька місяців, і закликає сім’ї оживляти віру у своїх домах і краще усвідомлювати ті істини, які вони визнають. Рік Віри повинен стати заохоченням для того, щоб звернути увагу на виховний вимір сім’ї.


Як інформує Радіо Ватикану, як зазначав Іван Павло ІІ у апостольському повчанні «Familiaris consortio», так і Бенедикт XVI наголосив на тому, що християнська сім’я є «покликана до того, щоб брати живу і відповідальну участь у посланні Церкви, віддаючись на служіння Їй і суспільству як глибока спільнота життя і любові».


За словами Папи Бенедикта XVI, Христос довірив Церкві «місію проголошення Радісної Звістки спасіння крізь віки, не піддаючись різноманітним силам цього світу, що є загрозою для великого скарбу, яким є сім’я. Мусите щоденно її берегти.»


Згадуючи про серпневу зустріч із молоддю усього світу в Мадриді, Папа зазначає: «Я прошу Бога, за посередництвом Ісуса, Марії і Йосипа, щоб молодь не переставала дякувати Йому за дар сім’ї. Нехай вони також будуть вдячні своїм батькам і віддано оберігають цю основоположну для усього суспільства і життєво важливу для Церкви інституцію.»