//

Сім’я і дитина – в центрі зустрічі Папи з членами римського самоврядування

Сім’я, оперта на шлюбі між чоловіком і жінкою- це основна клітина суспільства. В ній діти вчаться вартостей – пригадав Папа під час щорічної традиційної зустрічі з представниками регіональної, провінційної та міської римської влади. Бенедикт XVI вказав на потребу організації дій з метою зміцнення родини, пов’язаних з відповідною освітою і звернув увагу , що шкідливим для родини є потурання тим зв’язкам, які спотворюють її природу і ціль. Папа підкреслив, що Церква сприяє таким ініціативам сексуального виховання, які не зводять людської любові до рангу «предмету споживання».
 

 

"Взаємне віддання одне одному в подружжі несе з собою відкритість на народження життя. Прагнення до батьківства і материнства є вписане в людське серце. Багато подруж прагнули б прийняти дар, яким є нові діти, але змушені чекати. Для того необхідною є підтримка материнства, а також запевнення працюючим жінкам можливості поєднання сім’ї і праці, оскільки занадто часто вони опиняються перед необхідністю вибирати між одним і другим. Розвиток відповідної стратегії допомоги, як і призначених для дітей структур, наприклад ясел, які провадитимуть теж сім’ї, може спричинитись до того, що дитину трактуватиметься як дар і велику радість, а не як проблему. Крім того, оскільки «відкритість на життя є осередком правдивого розвитку» (Caritas in veritate, 28), не можна залишатись байдужими до великої кількості абортів, здійснених в нашому регіоні.
 

 

Християнська спільнота через чисельні осередки допомоги життю та інші ініціативи ангажується в підтримку жінок, які мають проблеми з прийняттям нового життя. Публічні інституції повинні надавати підтримку для того, щоб родинні порадні були в стані допомогти жінкам пережити те, що змушує їх до переривання вагітності. З цієї нагоди висловлюю визнання для обов’язкового права регіону Лаціум, яке передбачає так званий «сімейний фактор» і трактує зачату дитину як члена сім’ї. Бажаю, щоб ця норма була вповні реалізована» - сказав Папа.
 

 

Адміністраторам Риму і Лаціум Бенедикт XVI пригадав також про потреби старших осіб, особливо хворих і самотніх. Папа висловив схвалення співпраці між католицькими установами служби здоров’я та публічними інституціями, бажаючи її продовження. Піднімаючи тему триваючої економічної кризи, яку відчувають багато родин, Папа говорив про допомогу, яку надавав Карітас. Він висловив надію, що влада подбає про підтримку родин з низьким доходом, особливо багатодітних. Крім того, Папа вказав на потребу відповідної політики зайнятості , а саме з метою забезпечення роботою молодих людей, що є необхідною умовою для створення сім’ї.
 

Джерело: Radio Watykanskie