//

Швейцарці вибирають цивілізацію смерті

Аж 85 відсотків мешканців кантону Цюріх у Швейцарії проголосували проти заборони евтаназії і 78 відсотків проти заборони «туризму з метою самогубства».

 

– Люди бояться смерті, мають великий страх перед болем, смертю та інвалідністю, тому вважають за краще залишити можливість самогубства. Звичайно, я дотримуюсь думки, що це неправильно, що суїцид ніколи не буде розв’язанням цих проблем, – прокоментував на шпальтах видання «Rzeczpospolita» такий високий рівень підтримки евтаназії Рут Клейбер, радник, активіст Євангельської народної партії та Комітету ініціативи «Стоп допомозі самогубства».

 

Формально евтаназія дозволена в Швейцарії від 1942 року, щороку в кантоні Цюріх закінчують життя самогубством близько 200 чоловік, в основному за підтримки центру Dignitas. Протягом 13 років своєї діяльності організація «допомогла» померти понад тисячі людей. Вартість процедури смерті для однієї людини становить від 4 до 7 тисяч євро. Пацієнтові готують отруту, але він сам мусить її прийняти. Вже дві третіх швейцарців висловилися за те, щоб дозволити лікарям вводити отруту на прохання пацієнта.

 

За матеріалами ekai.pl