//

Школярку-християнку можуть звинуватити у богохульстві за помилку у вірші про Мухаммеда

Фаріл Бхатті, учнениця пакистанської школи для дівчаток імені сера Саїда, в колонії Хевеліан, що належить до військової фабрики, допустила помилку в іспиті з урду: у вірші, що вихваляє Мухаммеда, дівчинка неправильно написала одне зі слів, пропустивши одну чи кілька букв. На думку адміністрації школи та ісламських лідерів, помилка була досить серйозною, щоб зарахувати її до категорії «богохульства».


Коли вчителька Фріда Бібі перевіряла відповіді та помітила помилку, вона викликала ученицю, накричала на неї і побила. Однак на цьому покарання не закінчилися. Про скоєний «злочин» незабаром повідомили усім учням, керівництву школи, адміністрації і через деякий час всі вже говорили про «віроломне богохульство», скоєне християнкою.


Особливо «ініціативні та ревні» мусульмани, недовго думаючи, організували мітинг, вимагаючи негайно завести кримінальну справу проти восьмикласниці та вигнати її назавжди зі школи.


Ісламські служителі також не пропустили нагоди засудити «кричущий інцидент» під час проповіді після п'ятничного намазу.


Голова місцевої держадміністрації вирішив зібрати раду улемів і вчителів школи для розгляду випадку, присутньою була і Фаріл Бхатті з матір'ю. Дівчина і її мати пояснили присутнім, що якщо і була допущена помилка в тексті, то це було зроблено не навмисно, і вибачилися. Однак наступного дня дівчину відрахували зі школи, а її матір, яка працювала в госпіталі військової фабрики, перевели на інше місце роботи.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru