//

Школярі – в очікуванні Великодніх свят

19 квітня в 5 класі Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ст. відбулася відкрита виховна година на тему: «Великодні свята українців». Ми спробували побудувати захід з двох частин. В першій учні почули історичні відомості, факти з життя Ісуса Христа. Особливо було звернено увагу на ті події, які у християнській церкві називаються Страсті Христа. По днях, починаючи з Вербної (Квітної) неділі, часу в'їзду Ісуса Христа в Єрусалим, учні отримали інформацію про останні і найважливіші дні життя Христа: про Таємну Вечерю, Хресну Дорогу, Смерть і Воскресіння Спасителя.

 

Друга частина свята відбулася у формі інсценізації складання Великоднього кошика. А ще діти водили гаївки та виконали пісню «Великодні дзвони». Готуючись до свята, учні розпитували у своїх бабусь , яким був Великдень у минулому. На виховній годині вони також про це розповіли.

 

Дуже відрадно, що все дійство бачили їхні матері, які теж долучилися до нашого свята: з їхньою допомогою було зібрано виставку Великодніх рушників, виконаних матерями, бабусями п'ятикласників. А ще на святі були присутні вчителі, директор школи Ющишин О.Д. та отець Василь Германюк. В кінці заходу вчитель християнської етики Бугера Л.Д. провела лекцію про Великодні писанки України, а отець Василь виступив зі словами побажання провести ці останні дні Страстного тижня в щирій молитві до Бога. Він пояснив дітям, що Ісус Христос витерпів всі муки Хресної Дороги за гріхи всіх людей, що жили на землі давно, живуть зараз і тих, хто ще навіть не народилися. Діти зробили правильний висновок, що Спаситель терпів муки і за нас також. На завершення парох подарував всьому класові диск Хресної Дороги, яка нещодавно відбулася в селищі та всі присутні щиро помолилися.

 

Ундерко О.Л.

Джерело: skalaugcc.at.ua