//

Шкільні підручники Пакистану виховують культуру презирства до християн

У Пакистані підручники, за якими навчаються діти в державних школах, виховують культуру презирства до християн. Комісія «Справедливість і мир» Єпископської конференції стурбована вмістом вивчених книг, що «сіють ненависть».
Крім того, члени Комісії вказують, що школярі не-мусульмани у стінах навчальних закладів змушені слідувати ісламським розпорядженням.


Освіта є «наріжним каменем», ґрунтуючись на якому можна було б змінити ситуацію в Пакистані − знизити релігійну нетерпимість та сприяти встановленню миру і гармонії. За даними дослідження, проведеного Комісією, 55 глав в 22 підручниках, що використовуються в початковій і середній школі в провінціях Сінд і Пенджаб, містять неправдиві заяви, образливі й дискримінаційні щодо релігійних меншин. Виконавчий директор комісії Петер Якоб розповів в інтерв'ю fides, що тексти підручників спотворюють історичні факти. Такий підхід порушує ст. 18, 20, 22 і 25 Конституції Пакистану, додав Якоб.


Комісія зазначає, що скарги на матеріал підручників збільшилися в останні роки. У 2009 р. їх було зареєстровано 45, у 2013 р. − 122.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru