//

Щорічний «Караван Миру» Дитячої Католицької Акції Риму

Як і щороку, в останню неділю січня, вулицями Риму пройшов так званий «Караван Миру», організатором якого є Дитяча Католицька Акція Римської дієцезії. Наймолодші учасники цієї мирянської організації, віком від 4 до 14 років, збираються вранці на Пьяцца Навона – одній з найкрасивіших площ Вічного Міста, звідки прямують на площу Святого Петра у Ватикані, щоб опівдні помолитися разом зі Святішим Отцем молитву «Ангел Господній». Разом з членами Католицької Акції в заході беруть участь діти з усіх парафій міста, представники деяких шкіл та інших організацій. Наприкінці спільної молитви з Папою, з вікна папської бібліотеки, діти, які стояли поруч з Бенедиктом XVI, зачитали своє послання миру та випустили в небо двоє білих голубів.

 

Темою цьогорічного «Каравану Миру» та місяця приготування до заходу було гасло «Зупинися та твори мир». Протягом цього часу відбувалися тематичні зустрічі та обмін свідченнями, зосереджені та тому, що творити мир є складним завданням, яке вимагає старання. Тому, слід спиняти конфліктні процеси, зупиняючись для того, щоб подивитися на обличчя ближніх і довколишній світ.

 

Ця щорічна акція має також вимір солідарності. Протягом місяця діти збирають пожертви для допомоги ровесникам в різних куточках світу. Цьогорічна збірка призначена для соціального центру «Qalauma» поблизу столиці Болівії міста Ла-Пас, який є альтернативним закладом в’язниці для неповнолітніх злочинців, де проводиться праця з підлітками, допомагаючи їм перемінитися та повернутися до суспільного життя. Йдеться про відкриття жіночої секції згаданого Центру, щоб надати відповідні можливості також і дівчатам.

 

Джерело: Радіо Ватикан